Susan Marletta Hart Logo

Horizontale en verticale energieën

Na jaren studie en ontmoetingen met sensitieve personen zie ik het energetische aspect van hooggevoeligheid heel helder, namelijk binnen de samenhang met het verloren gegane) horizontale principe. Mijn nieuwste boek handelt over horizontale versus verticale energieën in maatschappij en mens. Hooggevoeligheid en de last die sensitieve mensen in onze maatschappij ervaren komen voort uit het verlies van de vrouwelijke kracht, de verbondenheid met het lichaam en het aardse. Vrouwen zijn in het dagelijkse leven hun natuurlijke staat kwijt geraakt. Vrouwen hebben zich afgezet tegen of afgekeken van mannen. Maar de mannelijke energie is een kracht die vrouwen en gevoeligen zich nooit geheel kunnen toe eigenen. In onze cultuur zijn veel mannelijke eigenschappen aantrekkelijk gemaakt en een noodzaak geworden om te overleven. Daardoor zijn sensitieve mensen ver verwijderd geraakt van de natuurlijke vrouwelijke, lichamelijke aardse aard. Kijk maar hoe we omgaan met moeder aarde!

De tijd is echt rijp voor het herijken en herwaarderen van de vrouwelijke energieën in mens en maatschappij. Niet volgens het feminisme van de vorige eeuw die het mannelijke principe kopieerde, maar door contact te maken met de intrinsieke eigenschappen van vrouwelijkheid en horizontaliteit middels ons diep innerlijk weten, middels de liefdesstroom, waardoor mannelijk en vrouwelijk, horizontale en verticale krachten een werkelijke balans gaan vormen. Vrouwen én mannen zullen opnieuw ontdekken hoe het voelt vanuit vrouwelijk kracht en wijsheid ' te leiden', ja werkelijk, de leiding te nemen over onszelf en de wereld!

Door samen met andere vrouwen en mannen gevoeligheid en nabijheid opnieuw te leren eren. Door elkaars gelijkwaardigheid en hulp te aanvaarden en te leren jaloezie en afgunst af te leggen. Er is een bron van collectieve wijsheid, en vele van ons ontwaken in deze tijd in deze wijsheid. Wereldwijd vinden steeds meer mensen een weg naar innerlijk helen en harmonie. Maar anderzijds bestaat er nog een onwaarschijnlijke hoeveelheid pijn, trauma en angst, die een potente 'drive' vormen voor machthebbers, politici, terroristen en anderszins kwaadwilligen. Er is nog veel verwarring, jaloezie en afgunst die zich uit in te veel aan verticale energie.

We beginnen pas net te leren om het lichaam te heiligen, de aarde te heiligen en de intieme verbinding te heiligen. Schenken we overgave aan relaties en bovenal aan onszelf! Wil je meer weten over dit onderwerp en mijn nieuwste boek, ik kom graag langs om een lezing te geven.

 

BOEKEN:
Leven met hooggevoeligheid Voluit leven met hooggevoeligheid Aandachtig leven met hooggevoeligheid Leven met hooggevoelige kinderen
'Hoewel ik wist dat ik hooggevoelig ben en er al heel wat over gelezen had, gaf jouw boek me het gevoel thuis te komen. Het ligt voor altijd in mijn nachtkastje, om in te grasduinen op momenten dat ik overspoeld geraak en mijn richting wat verlies.' (I.M)

Lees verder
   
Binnenkort

 Retreats met Susan
Val Sinestra 

©SUSAN MARLETTA-HART

Algemene voorwaarden